Korfbaltoernooi voor G-teams

Leeuwarden - Korfbalvereniging Leeuwarden organiseert op zaterdag 12 januari voor de achtste keer het 'Grote G/korfbaltoernooi' voor alle ploegen uit Noord-Nederland en de Noordoostpolder.

Korfbalvereniging Leeuwarden heeft al 22 jaar een G/afdeling. Ooit werd begonnen met twee spelers en thans zijn het er dertien. Deze ploeg traint één keer in de week en speelt één keer in de vier weken wedstrijden in een toernooivorm tegen G/ploegen uit het Noorden. Tien begeleiders/sters geven bij toerbeurt training. Ook dat is een vaste ploeg welke al een aantal jaren training geeft. De ouders en begeleiders van de spelers/speelsters zijn erg betrokken bij de vereniging en dat is voor de vereniging erg belangrijk. De G/afdeling heeft, binnen de vereniging, een apart G/bestuur welke direct onder het Bestuur van de vereniging werkt en veel contacten heeft. Het stokpaardje is toch wel het 'Grote G/toernooi' welke de vereniging ieder jaar in januari organiseert en waar alle ploegen uit Noord-Nederland en de Noordoostpolder komen. Er komen dan ongeveer honderd spelers/speelsters en begeleiding. Een geweldig evenement waar ook ieder jaar weer wordt geprobeerd een extra tintje aan het toernooi te geven door deze door een bekende Nederlander te laten openen. Vorig jaar heeft Foppe de Haan het toernooi geopend en dat was natuurlijk geweldig. Dit jaar wordt het toernooi gehouden op 12 januari in de Camminghahal op het Kalverdijkje. Het toernooi begint om 11.00 uur en eindigt omstreeks 14.00 uur. Ook wordt de inwendige mens niet vergeten. Vorig jaar werd de gezonde kantine uitgenodigd. Ook dit jaar probeert men weer een 'prominent' het toernooi te laten openen alleen is dat nog even een vraagteken. Maar wat al wel bekend mag worden gemaakt is dat muziekkorps 'Ons Ideaal' uit Easterwierum in ieder geval de opkomst van alle ploegen met veel muziek zal verzorgen.

Meer informatie - over onder meer de G/afdeling - staat op de site van de korfbalvereniging Leeuwarden: www.kvleeuwarden.nl