Nieuwe staf eerste elftal sc Leovardia

Leeuwarden - Sc Leovardia heeft in de eerste week van het nieuwe jaar de namen bekend gemaakt van de technische staf voor het seizoen 2019/2020.

Hoofdverantwoordelijk voor de prestaties van het eerste elftal wordt James Docherty. Binnen sc Leovardia geen onbekende naam want ook op dit moment is Docherty werkzaam voor sc Leovardia in een rol als assistent van Richard Reitsma. De laatste geldt vooralsnog als hoofdtrainer en dit is een rol die – succesvol overigens – op ad interim basis wordt vervuld omdat de eerder aangestelde hoofdtrainer Riemer Kooistra in verband met ziekte geen invulling kan geven aan zijn functie. De hoop is nog altijd dat Kooistra in de loop van dit seizoen terug zal keren om sc Leovardia met bloemen te verlaten. Dat kan na een kampioenschap of een winst in de nacompetitie (sc Leovardia heeft zich na winst van de eerste periode inmiddels verzekerd van deelname).

Docherty zal met ingang van het nieuwe seizoen worden ondersteund door Johan Groote. De naam van Groote behoeft amper toelichting want de inmiddels 62-jarige voormalig speler van SC Cambuur kan terugzien op een rijke carrière als trainer waarin hij – alleen al binnen de gemeente Leeuwarden - aan het roer stond van onder andere de Leeuwarder Zwaluwen, FVC en LAC Frisia. De rol van Groote wordt overigens een verbindende, want de ontwikkeling van spelers uit het tweede alsmede de JO19-1 worden voor Groote het belangrijkste agendapunt. ,,Ik hoef niet meer zo nodig eindverantwoordelijk te zijn en wil kijken wat ik op een ander vlak kan betekenen voor deze vereniging waarin volgens mij veel mogelijk is.” Geen gekke uitspraak want het DNA van zijn nieuwe werkgever is voor Groote bekend. Naast de eerder genoemde verenigingen trainde Groote namelijk ook het Rood en Wit van de voetbalvereniging Leeuwarden, samen met de voetbalvereniging Rood Geel bakermat voor sc Leovardia.

Docherty ziet de samenwerking met Groote helemaal zitten. ,,We kennen elkaar al jaren en volgens mij past Johan, een echt 'mensen-mens', prima bij het karakter van onze vereniging."

Ook Fedde Booij en Max Zondervan die namens de Voetbaltechnische Commissie van sc Leovardia beide partijen bij elkaar brachten hebben deze verwachting: ,,Dit zijn twee echte ‘voetbaldieren’ die op basis van wederzijds respect en inzicht elkaar kunnen versterken.”