Nieuwe bands ontdekken tijdens Astersonic in Asteriks

Leeuwarden - In Podium Asteriks staat vrijdag 15 januari Astersonic op het programma. Headliner van deze editie is Black Honey uit Engeland, support komt van De Underjordiske (Denemarken) en Núria Graham (Spanje).

Black Honey timmert flink aan de weg. Ter illustratie, de single Madonna is ruim 1,3 miljoen keer beluisterd via Spotify, terwijl de band pas opgericht is in 2014. De vier garagerockers uit Brighton maken toegankelijke indierock, overgoten met een psychedelisch jaren zestig sausje.

Nieuw uit Denemarken is De Underjordiske, een psychedelische rockband. Dankzij de klassieke rockstem van zanger Peter Kure en het gitaarspel van de broers Kristian en Andreas klinkt het geheel dromerig en bijna hypnotiserend. De teksten zijn weliswaar in het Deens, maar inspirerend genoeg voor een internationale doorbraak.

Ook Núria Graham uit Barcelona staat op het programma. Met haar debuutalbum Bird Eyes weet ze menig luisteraar te overtuigen van haar talent. Ze maakt subtiele folksongs, waarbij haar stem doet vermoeden dat ze een stuk ouder is dan de achttien jaar die in haar paspoort staat.

Kaarten zijn online verkrijgbaar en bij King Kong Records in Leeuwarden. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl.