Leeuwarders overvallen juwelier in Oldemarkt

Leeuwarden - Een 23-jarige Leeuwarder is dinsdagochtend aangehouden in Oldemarkt. Hij wordt ervan verdacht de lokale juwelier te hebben overvallen.

De man viel samen met een 25-jarige Rotterdammer en een nog onbekende derde man rond 9.00 uur de winkel binnen. Ze bedreigden de juwelier en gingen er vervolgens vandoor met de buit. De Rotterdammer en Leeuwarder kwamen niet ver. Omstanders overmeesterden hen. Beide hadden een vuurwapen bij zich. Naar de derde man werd uitgebreid gezocht, onder meer met een politiehelikopter. De juwelier raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is behandeld door ambulancepersoneel.

Update

De politie heeft dinsdagavond nog twee verdachten aangehouden voor een overval op een juwelier in Oldemarkt. Het gaat om een 21-jarige man uit de gemeente Steenwijkerland en een 26-jarige man uit Leeuwarden. De 26-jarige is door een speciale aanhoudingseenheid in Lelystad opgepakt. Dinsdagmorgen werd een juwelier aan de Hoofdstraat in Oldemarkt overvallen. Omstanders hielden een 23-jarige man uit Leeuwarden en een 25-jarige man uit Rotterdam aan. Het onderzoek is nog in volle gang.