Hypnotiserende rock van The Black Heart Rebellion in Asteriks

Leeuwarden -  The Black Heart Rebellion staat op vrijdag 22 januari in Asteriks. De Vlamingen doen een Nederlandse tour met een vers album op zak. Support komt van het Nederlandse GOLD. De deuren zijn open vanaf 20.00 uur.

The Black Heart Rebellion (ook wel TBHR) kwam in oktober 2015 met hun derde langspeelplaat met de nogal poëtische titel People when you see the smoke, do not think it is fields they’re burning. Een verzameling donkere, langgerekte postrock-tracks. Dit zorgt voor een intieme en hypnotiserende sfeer. De basis zijn de zware gitaren die trage riffs spelen, maar er is duidelijk meer aan de hand. De Vlamingen zijn niet simpel in een hoekje te plaatsen, maar experimenteert volop met bijzondere instrumenten en spannende melodielijnen.

Dat experiment zorgt er ook voor dat er nu (pas) het derde album verscheen. TBHR begon al in 2004, toen nog flink geworteld in de hardcode en punkscene. Door de jaren heen ontwikkelde de band een compleet eigen sound met invloeden uit jaren zeventig psychedelica, stoner en postrock.

Support komt van het Nederlandse GOLD, waarvan onlangs het tweede album No Imageverscheen. De donkerste, maar tegelijkertijd ook meest indrukwekkende plaat in het driejarig bestaan van de band. Zangeres Milena Eva over het album: ,,Een naakte beschrijving van het emotionele gevecht van een vooruitkijkende ziel in een wereld van achteruitgang, waar eenzaamheid en isolatie altijd op de loer liggen.”

Kaarten zijn online te koop of bij King Kong Records in Leeuwarden. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl.