Op bezoek bij meneer Green te zien in De Harmonie

Leeuwarden - In De Harmonie wordt zondag 31 januari de voorstelling ‘Op bezoek bij meneer Green’ opgevoerd. Op bezoek bij meneer Green is een stuk met twee acteurs dat begint als bitterzoete komedie en zich vervolgens ontvouwt tot een drama.

Het stuk gaat over de 86-jarige weduwnaar meneer Green (Bram van der Vlugt). Hij leeft teruggetrokken in zijn flat. Tot er een jonge zakenman bij hem op de stoep staat. Hij moet als taakstraf zes maanden lang wekelijks bij meneer Green op bezoek. Ze zitten aanvankelijk geen van beiden te wachten op de verplichte bezoekjes, maar gaandeweg bloeit er iets tussen de twee.

Wereldwijde hit opnieuw in het theater

In 1996 ging Visiting Mr. Green in New York in première en werd wereldwijd een theater hit. Jeff Barons veelvuldig bekroonde stuk is sinds de wereldpremière in 45 landen opgevoerd. Ook in Nederland heeft het stuk eerder op de planken gestaan, in seizoen 1999 – 2000, met John Kraaijkamp en Dirk Zeelenberg. In deze nieuwe editie wordt meneer Green vertolkt door Bram van der Vlugt, bekend van het theaterstuk On Golden Pond waar hij een gemene, onbeleefde doch liefdevolle oude man speelde. De tegenspeler van meneer Green, Ross Gardiner wordt gespeeld door Oren Schrijver. De twee acteurs spelen met grote overtuiging, waarbij de dialogen snel en vaardig zijn met een goede timing voor humor. Ook de chemie tussen van der Vlugt en Schrijver blijft niet onopgemerkt, ze laten zien hoe twee ogenschijnlijke tegenpolen elkaar kunnen beïnvloeden. Kijk voor meer informatie en het boeken van kaarten op www.harmonie.nl.