Films van International Film Festival te zien bij Slieker Film

Leeuwarden - Het International Film Festival Rotterdam gaat dit weekend van start. Een aantal films die in première gaan, zijn tegelijkertijd te zien in filmtheaters door heel Europa. Ook Slieker Film doet mee. 

Er zijn vier premièrefilms te zien in Slieker. Vrijdag 29 januari om 20.00 uur is de film As I Open My Eyes te zien. Zaterdag 30 januari om 16.00 uur wordt de film The Model getoond bij Slieker. Diezelfde dag is om 20.00 uur de film Prejudice te zien. Zondag 31 wordt de vierde premièrefilm van het International Film Festival bij Slieker gedraaid. De film La Novia begint om 16.00 uur. Na afloop van deze films zijn er telkens interactieve live Q&A’s met de regisseurs op het scherm, waarbij alle bezoekers wereldwijd via Twitter deel kunnen nemen.

Verder in Slieker

Ook deze week is er weer een nieuwe film aan het programma van Slieker toegevoegd. Het gaat om de film Spotlight. Deze film vertelt het waargebeurde verhaal over diverse seksschandalen binnen de katholieke gemeenschap in Massachusetts in 2001. De onderzoeksafdeling ‘Spotlight’ van The Boston Globe wordt ingezet om hier verslag van te doen, maar de zaak blijkt groter en ingewikkelder dan gedacht. Tijdens de zoektocht naar de waarheid raken de verslaggevers verwikkeld in een politiek spel waarin ze ontdekken dat niet alle betrokken partijen hetzelfde belang hebben. The Boston Globe ontving in 2003 de Pulitzerprijs voor deze journalistieke daad. De film werd genomineerd voor meerdere Oscars, waaronder die van beste film. Kijk voor meer informatie en het gehele programma op www.sliekerfilm.nl.