Gemeente laat opnieuw roeken verjagen

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden huurt ook dit jaar weer gecertificeerde jagers in om roeken te verjagen op overlastlocaties. 

De jagers gaan vanaf maandag aan de slag. De verjaagacties beginnen in de wijk Heechterp-Schieringen nabij de Ahornstraat en de Eikenstraat. Hier zijn eerder al oude nesten verwijderd. In Goutum bij het crematorium is een vrij grote kolonie actief. Uit eerbied verwijdert de gemeente ook daar nesten van vorig jaar. Er worden niet alleen nesten verwijderd, de jagers zetten ook knalpistolen in.

Overlast melden

De gemeente monitort de komende twee maanden waar acties gewenst zijn. Dat kan nodig zijn wanneer roeken in grote groepen dichter dan 25 meter uit de gevels zitten. Bewoners die de komende tijd overmatig overlast ervaren van roeken kunnen zich melden bij de gemeente via www.leeuwarden.nl of tijdens kantooruren via het telefoonnummer 14 058. Snel melden is van belang, want de jagers kunnen geen nesten verwijderen of roeken verjagen zodra de roek eieren legt. Vorige jaren zijn roeken verjaagd uit de Vrijheidswijk, de Schepenbuurt, Huizum-oost en Nijlân. De inzet tijdens afgelopen jaren om roeken te verjagen heeft ervoor gezorgd dat er minder overlast is door de vogels.