Friesland College krijgt taart en complimenten van Jet Bussemaker

Leeuwarden -  Het Friesland College kreeg vanochtend een slagroomtaart en de complimenten van minister Jet Bussemaker (OCW) voor de aanpak van voortijdig schoolverlaten. Het mbo-college is een landelijke topper, met vorig jaar weer 24 procent minder uitvallers dan het jaar ervoor.

Het Friese roc eindigde landelijk op een derde plaats in de ranglijst van scholen die vooruitgang boeken in de strijd tegen voortijdig schoolverlaten. In totaal verlieten vorig jaar nog slechts 293 studenten zonder diploma de school. Hiermee komt het Friesland College op een uitval van 3,9 procent. Jet Bussemaker presenteerde maandag de nieuwe cijfers en constateerde dat het streefcijfer van de overheid is behaald. Gingen in het schooljaar 2001-2002 nog zo’n 71.000 jongeren voortijdig van school, nu is dit aantal landelijk gedaald tot 24.451. Hiermee is de kabinetsdoelstelling van 25.000 vsv’ers in 2016 behaald.

Filmpje

Maar het kan allemaal nóg beter, stelt de minister in een boodschap die zij vorige week opnam bij het Friesland College. ‘Wat we gaan doen, is nog beter leren van voorbeelden die we zien in de praktijk. Wat werkt en wat werkt niet…’ Het filmpje is te zien op: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2016/02/15/minder-jongeren-voortijdig-van-school