De eerste festivalkriebels in Neushoorn

Leeuwarden - Mixen van triphop, post-rock, traditionele folk en indie maken deze week in Neushoorn de dienst uit. De eerste festivalkriebels komen naar boven en Fries talent krijgt een podium. De festivalganger en ‘early adopters’ komen deze week vol op aan hun trekken.

De nieuwe editie van Ondergronds zit weer vol verrassingen. Donderdag 18 februari om 21.00 uur is het zover in de Arena Zaal. Deze avond klinkt er triphop en post-rock en echte indietronica afkomstig van KIN, The Future’s Dust en DOOXS.

Indietronica

De half-Britse triphop- en post-rockband KIN, begon als een soloproject van de Engelse Kim Foster en mondde uit in een voltallige band gevestigd op Nederlandse bodem. Bepaald geen onbekende in Leeuwarden, is The Future’s Dust. In 2013 wist deze post-rockband zich binnen no time op de kaart te zetten in Nederland met debuut-EP ‘Marrakech’. Het vrouwelijke indietronica duo DOOXS uit Rotterdam en Leeuwarden, is misschien wel één van de meest spannende en veelbelovende acts van 2016. De dames stonden in januari op Eurosonic Noorderslag en hun debuut-EP is in de maak. Vrijdag 19 februari is het podium voor van de Arena Zaal voor Fries talent. Friesland Pop zet zich in voor bands en artiesten uit de provincie. Het talent dat daar tussen zit, mag niemand missen. Met de Friesland Pop Talentstage Showcase laat de stichting zien wat voor vlees er in de kuip zit. Van singer-songwriters tot psychedelische rockbands en van piratenfolk tot hiphop, het aanbod is divers. Reden genoeg om na de borrel te komen kijken en vooral te luisteren naar Fries talent. De avond begint om 18.00 uur. Town of Saints toert door heel Europa met een verrassende mix van traditionele folk en indierock. Rond de release van hun nieuwe album staat er een tour gepland in intieme setting, en komen ze zaterdag 20 februari om 20.30 uur ook langs in het Neushoorn Café. Nog maar een paar jaar geleden waren de jongens van Town of Saints straatmuzikanten. Nu is het een band die je niet is ontgaan; ze waren ruimschoots vertegenwoordigd bij Eurosonic Noorderslag en zijn geregeld te horen bij 3FM. De festivalvriendengroepen Freezeforze en Frisian Party Zone organiseren een feest ter ere van het steeds vroeger beginnende festivalseizoen. Dit feest vindt zaterdag 20 februari om 20:30 uur plaats in de Arena Zaal. De Frisian Forze Festival Kickoff 2016 schudt het publiek wakker uit haar winterslaap met de bands 4Twenty, Mister Labilo en Captain Disco. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.neushoorn.nl.