Voorstelling over trouw en ontrouw in De Harmonie

Leeuwarden - De Nederlandse Reisopera staat dinsdag 23 februari in De Harmonie met de voorstelling Così fan tutte. Het gaat in dit werk over het altijd aanwezige spanningsveld tussen man en vrouw.

Het gevaarlijke spel met de liefde dat de twee vriendenkoppels in deze opera spelen, zorgt ervoor dat deze ’komedie van het leven’ gaandeweg een steeds duidelijker waarneembare tragische ondertoon krijgt. Opera’s geschreven door Mozart worden ten gehore gebracht in de voorstelling. De muzikale leiding is in handen van de uit Wolvega afkomstige Arnoud Oosterbaan. De voorstelling wordt gezongen in het Italiaans met Nederlandse boventitels.

Verhaal

Ferrando en Guglielmo zijn overtuigd van de trouw van de zusjes Dorabella en Fiordiligi, met wie zij binnenkort zullen gaan trouwen. Hun vriend Don Alfonso beweert echter dat iedere vrouw wispelturig is en om dit te bewijzen gaat hij een weddenschap aan met de jongens.

Gouden Operaticket

In Friesland is ’Così fan tutte’ alleen in Leeuwarden te zien. Hier maakt de Stadsschouwburg dan ook een bijzondere gelegenheid van. Bezoekers kunnen een Gouden Operaticket aanschaffen. Voorafgaand aan de voorstelling heeft de bezoeker de mogelijkheid om te genieten van een luxe driegangendiner met natuurlijk koffie en zoetigheden na, waarna er een korte inleiding wordt gegeven door een expert over de voorstelling. In de pauze staat een pauzedrankje klaar. Na afloop van de opera is er een pianist aanwezig in de foyer.