Gitaargeweld, vetkuiven en lekkere rock-‘n-roll in Neushoorn

Leeuwarden - Neushoorn biedt ook volgende week een gevarieerd programma met onder andere Blues & Roots Night, Noah Guthrie, Gitaargeweld, Lucas Hamming, Zomaar Radio en Frenkie’s Funky Friday.

Dinsdag 23 februari vanaf 19.30 uur tovert Zomaar Radio het Neushoorn café om tot een live studio. Onder het motto ‘ontdekken en experimenteren in Noord-Nederland’ brengt Zomaar Radio interessante gasten met live-performances mee. Geniet tijdens deze radiosessies van een heerlijk diner of een hapje en een drankje. Donderdag 25 februari vanaf 19.30 uur wordt de geluidsinstallatie van Neushoorn op de proef gesteld, want dan komt GITAARGEWELD naar Leeuwarden. De bands Kroon, Dat Schilt en Fam. Veldhuis representeren de Nederlandse taal in harde muziek. Ook Willie Darktrousers & De Splinters, de Friese troubadour met niet alleen een prachtige stem maar ook prachtige verhalen, brengt zijn repertoire naar Neushoorn. Fam. Veldhuis maakt de avond compleet met hun scherpe, eigenzinnige rammel folk. Frenkie’s Funky Friday staat vrijdag 26 februari om 21.00 uur op het programma. Het belooft een avond lekker dansen, meezingen en genieten van de beste en meest funky classics; obscure juweeltjes uit de funk, soul, pop, hiphop, electro, drum 'n bass, disco, breakbeats en nog veel meer.

Lucas Hamming in Neushoorn

Hij is bekend als de DWDD-huisband van dit seizoen; Lucas Hamming. De Nederlandse jonge rocker tourt op dit moment door Nederland onder de naam 3FM Presents en neemt Leeuwarden mee op zijn lijstje. Zaterdag 27 februari om 20.00 uur speelt hij zijn aanstekelijke pop/rockliedjes in Neushoorn.  Zijn recent uitgebrachte album HAM is een weerspiegeling van zijn zoektocht naar zijn eigen muzikale koers met stevige, melodische gitaarpop als hoofdingrediënt. Zijn laatste video van ‘Saving Grace’ is zelfs voor een groot deel in Leeuwarden opgenomen. De Friese rockband Nicsz zal Hamming ondersteunen met sterke composities, volwassen gitaarwerk en meerstemmige zang. Diezelfde avond speelt de De Amerikaanse band The Paladins ook in Neushoorn. Zij brengen een  vanaf 20.30 uur mix van rockabilly, americana, country en een flinke dosis blues en jazz. Gedreven door de zwoele contrabas en de ronkende bluesgitaar zorgt het drietal uit San Diego al jaren voor uitverkochte zalen en gaan ze verder dan de standaard rockabilly-sound. Samen met Roadhouse, Leonard Ford en DJ Sneaky Pete weten ze deze avond de blue note wel te raken. Naast het concert kan het publiek ook nog genieten van de Blues & Roots Special. Speciaalbiercafé de Markies biedt een bierproeverij aan, waarna er voor de liefhebbers een heerlijk broodje Worstelaer klaarstaat in Neushoorn Café. Kaarten voor dit arrangement zijn inclusief het concert verkrijgbaar. Noah Guthrie staat maandag 29 februari om 20.00 uur in Neushoorn. Hij is jong en fris, maar heeft nu al een dijk van een carrière. Hij is bekend van Glee en een stel unieke YouTube-covers waaronder I’m Sexy And I Know It. Zijn fijne stem leverde al vergelijkingen op met de mannelijke Adele of een mix van John Legend en Dave Matthews. Voorafgaand aan zijn optreden is er ‘s middags (vanaf 16:30 uur, café) de mogelijkheid om Guthrie vragen te stellen tijdens een nieuwe editie van Neushoorn Academy. Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl