Korte Oscarfilms te zien bij Slieker Film

Leeuwarden - Bij Slieker Film gaat deze week de film Problemski Hotel in première. Ook nieuw is de film Cemetery of Splendour. Verder zijn alle korte films die voor een Oscar genomineerd zijn, te zien bij Slieker.

De komedie Problemski Hotel is gebaseerd op het internationaal gelauwerde, gelijknamige boek van Dimitri Verhulst. De film vertelt het liefdesverhaal van Bipul en Lidia. Terwijl Bipul het asielcentrum in hartje Brussel als zijn eindbestemming ziet, wil de jonge Lidia niets liever dan verder trekken naar Londen. Is Bipul bereid zijn toekomstperspectief bij te stellen? De Britse film Cemetery of Splendour vertelt het verhaal van Jenjira, een eenzame verpleegster. Zij geeft zich in een dorpje langs de Mekong rivier op als vrijwilliger om te zorgen voor 27 soldaten die lijden aan een onverklaarbare slaapziekte met vreemde hallucinaties. In het bijzonder ontfermt ze zich over Itt, die geen enkel familielid op bezoek krijgt. Een sneufje magie, heling, romantiek en dromen vormen samen de hoekstenen van Jenjira’s pad naar een betere kennis van zowel zichzelf als de wereld om haar heen.

Oscarsfilms

Hoewel tijdens de met glitter en glamour omhangen uitreikingsceremonie de grote Amerikaanse speelfilms domineren, mogen ook zeker de korte films niet vergeten worden. Op de dag dat de Oscars worden uitgereikt (zondag 28 februari) zijn bij Slieker Film daarom alle genomineerde korte films te zien. Dit jaar dingen er wederom een aantal korte juweeltjes mee voor de meest prestigieuze filmprijs van het jaar, waaronder zelfs een studentenfilm (Everything Will Be Okay). Ook de films Carol en Spotlight uit het gewone programma zijn die dag te zien. Kijk voor meer informatie en alle speeltijden op www.sliekerfilm.nl.