Met pake en beppe naar De Harmonie

Leeuwarden - In het kader van ’Help pake en beppe de vakantie door’ heeft De Harmonie een toepasselijke familievoorstelling bijgeboekt. De show heet Beppe bakt er niets van!

Tijdens vakanties logeren kinderen vaak bij hun grootouders of willen de grootouders een leuk dagje uit met hun kleinkinderen. In de voorjaarsvakantie organiseert Museumfederatie Fryslân samen met de Friese musea en archieven, en nu ook Stadsschouwburg De Harmonie, voor de vijftiende keer ’Help Pake & Beppe de vakantie door’. De voorstelling ’Beppe bakt er niets van’ is hier een onderdeel van. De voorstelling is donderdag 3 maart om 15.00 uur te zien. De show is geschikt voor iedereen vanaf zes jaar. Kinderen die hun pake en/of beppe meenemen naar de schouwburg krijgen gratis toegang. Deze gratis kaarten zijn alleen via de kassa van De Harmonie te reserveren.

Verhaal

Beppe (Koas van de Wal) is onhandig. Ze struikelt vaak, laat serviezen vallen, valt van trapjes en als ze een pak meel wil pakken dan trekt ze met haar rollator de hele kast omver. Kortom, een beppe die ongelukken creëert en een gevaar is voor eigen leven. Bakken is beppe’s lievelingshobby, maar het is in haar leven nog niet één keer gelukt om een goed geslaagde taart of cake te bakken. Maar Beppe is een bikkel en geeft niet op.

Vastberaden opent ze haar eigen webwinkel en tot iedereens verbazing wordt de winkel binnen no-time een razend succes. Dit tot grote ergernis van haar dochter Trees( Pietrix Rosendaal). Dat zal veel stof op doen waaien.