Duurzaam Grou wil zonne-energie voor het hele dorp

Grou - Duurzaam Grou wil alle inwoners van het dorp enthousiast maken voor zonnepanelen en zonneboilers. Daarom start de werkgroep in maart en april een actie.

In 2013 en 2014 heeft de werkgroep vier succesvolle wijkgebonden zonnepanelenacties afgerond. Als vervolg op deze acties wil Duurzaam Grou nu het hele dorp bereiken. Voor zowel de zonnepanelen- als de zonneboileractie gaat Duurzaam Grou collectief inkopen en zet zij in op het aanbieden van een totaalpakket (panelen, installatie en service- en garantieverlening). Ook wil Duurzaam Grou de dorpsbewoners van informatie voorzien en een goede leverancier selecteren. Op die manier ontzorgt zij de inwoners van Grou zodat zij niet zelf allerlei informatie hoeven te vergelijken. Na de selectie kunnen belangstellenden zelf een overeenkomst met de leverancier afsluiten.

Aanmelding acties

Belangstellenden kunnen zich voor één van de acties of voor beide aanmelden door een e-mail te sturen naar duurzaamgrou@gmail.com. Belangstellenden wordt verzocht om in de e-mail duidelijk aan te geven om welke actie(s) het gaat; de zonnepanelenactie of de zonneboileractie of beide. De aanmelding voor beide acties sluit op 4 maart. Aanmelding schept nog geen verplichting tot het plaatsen van zonnepanelen of de aanschaf van een zonneboiler. Dat gebeurt pas als dorpelingen een overeenkomst sluiten met de leverancier.

Informatieavond

Voor belangstellenden voor de zonnepanelenactie houdt Duurzaam Grou 9 maart om 20.00 uur een informatieavond in de kantine van Kringloopwinkel Grou, aan De Muldyk 1. Op deze avond worden de plannen nader toegelicht en is er gelegenheid om vragen te stellen.