Drie topactrices samen in De Harmonie

Leeuwarden -  In De Harmonie is zondag 6 maart om 15.15 uur de voorstelling ‘Vrouwen van Later’ te zien. Het stuk brengt drie grandes dames van het Nederlandse toneel samen in een komedie van Thomas Verbogt over ouder worden, vitaliteit en wat er op latere leeftijd overblijft van het leven.

Gerrie van der Klei kruipt in ‘Vrouwen van later’ in de huid van Mimie van der Kwast, die alleen nog maar praat met de parkiet. Haar hele leven heeft ze zich opgeofferd aan haar man, die een bekende Nederlander was. Nu hij dood is, kun je in haar leven een speld horen vallen. Gelukkig heeft ze haar zus nog voor een beetje aanspraak. Dan gaat de bel. Er staat een wildvreemde vrouw voor de deur, met een buitengewoon verhaal over de overleden echtgenoot dat inslaat als een bom. Schrijver van het stuk, Thomas Verbogt, behoort inmiddels tot de eredivisie van de Nederlandse literatuur en wordt geroemd om zijn melancholieke, lichte toon en zijn filmische verteltrant.

Drie topactrices

Behalve Gerrie van der Klei, zijn ook Trudy Labij en Ingeborg Elzevier te zien in de voorstelling. Gerrie van der Klei vormde met haar zus in de jaren '70 het duo De Sissies. Met een repertoire en show ontleend aan de jaren '20 behaalden ze veel successen. Later zong ze bij het jazzorkest van levenspartner Boy Edgar en trad ze over de hele wereld op. Onder meer in Carnegie Hall in New York, voor jazz een van de belangrijkste podia ter wereld. Ook speelde van der Klei in de succesvolle dramaserie 'Moeder, ik wil bij de revue'. Trudy Labij is bij het grote publiek vooral bekend van tv-series als Joop ter Heuvel en Pleisterkade 17. Toch is ze het toneel altijd trouw gebleven in musicals als ‘Madam’ en ‘Foxtrot’. Ook heeft Labij rollen gespeeld in veel klassieke en moderne toneelstukken bij de Haagse Comedie, Toneelgroep De Appel en het Ro Theater. Ingeborg Elzevier speelde onder andere in de serie ‘Bergen Binnen’ en in de films ‘Madelief’, ‘Krassen in het tafelblad’ en ‘Grimm’. Ook is ze actief voor toneelgroep Amsterdam. Zo was Elzevier te zien in ‘De stille kracht’ en in ‘voor- en tegenspoed’. Kijk voor meer informatie en het boeken van kaarten op www.harmonie.nl.