Leeuwarder Icky Pack presenteert EP in Neushoorn

Leeuwarden - Het Leeuwarder garagerockduo Icky Pack presenteert deze week haar nieuwste EP in Neushoorn. De band treedt zondag 3 maart om 20.00 uur op. 

Icky Pack heeft een ijzersterk jaar achter de rug. Tijdens de Popronde werden maar liefst twintig steden aangedaan en zijn ze voor 2016 vijf keer geboekt op Eurosonic Noorderslag. Sleazy, sexy, Lo-Fi & Loud, is de sound van Icky Pack te noemen. Met hier en daar wat pompende ‘de Staat-achtige’ ritmes en dreigende gitaarriffs, is het Leeuwarder garagerockduo een beetje vreemd maar stiekem wel erg lekker. Na zo’n veelbelovend jaar moest er wel een EP worden uitgebracht. De nieuwste single ‘This State I’m In’, die uitkwam op 12 januari, is een voorbode voor de release. Zondag 3 maart wordt de nieuwste EP gepresenteerd.

Verder in Neushoorn

Na de vele uitverkochte edities in Groningen komt Pure Urban vrijdag 4 maart naar Leeuwarden. Neushoorn wordt deze avond volledig omgetoverd tot een urbanpaleis. Ronnie Flex, winnaar van de Popprijs 2015, trapt het feest om 23.00 uur af. Ook de rest van de line-up maakt het tot een avond urban van de bovenste plank. Zondag 6 maart om 19.00 uur geeft schrijver, kunstenaar, toneelmaker en alleskunner Elmar Kuiper zijn boekpresentatie. Niet zomaar een boekpresentatie, want Kuipers levendige gedichten en complottheorieën gaan verder dan onze aarde. De ruimte in dus. Elmar Kuiper is onder andere bekend van Tsjinlûd, een collectief Friese muzikanten, dichters en kunstenaars en is zanger van de band ‘De Tigers fan Greonterp’. Naast hemzelf, heeft Kuiper meerdere dichters en eigen cursisten uitgenodigd voor een avond vol verhalen en poëzie. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.neushoorn.nl.