Slieker draait Mustang op Internationale Vrouwendag

Leeuwarden - In het kader van Internationale Vrouwendag kunnen filmliefhebbers donderdag 8 maart zonder een kaartje te kopen een film bekijken bij Slieker Film. Het gaat om de film Mustang.

Mustang is een Turkse dramafilm en gaat over vijf zussen die na het onschuldig spelen met jongens uit hun dorp ineens worden uitgehuwelijkt. De film werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film en wordt ook wel de Turkse Virgin Suicides genoemd. Deze film wordt in samenwerking met Amnesty International getoond.

Verder in Slieker

De dramafilm Francofonia is vanaf donderdag 3 maart bij Slieker te zien. Tegen de achtergrond van de inname door de nazi’s van Parijs en het Louvre bespiegelt de meesterkunstenaar Sokurov (Faust, Russian Ark) op een indringende en poëtische wijze de (kunst)geschiedenis. De film vertelt een verhaal over twee opmerkelijke mannen, aanvankelijk elkaars vijanden: directeur van het Louvre Jacques Jaujard en nazi-officier Franz Graf Wolff-Metternich. Hun samenwerking was niet zonder risico’s en zou de drijvende kracht worden achter het veiligstellen en behoud van Franse museum- en andere kunstschatten. Ook het drama Belgica is toegevoegd aan het programma van Slieker. Deze film wordt woensdag 9 maart eenmalig gedraaid. Belgica vertelt het verhaal van de broers Frank en Jo die samen een café runnen. Binnen de kortste keren wordt Belgica dé hotspot van het nachtleven. Een zelfverklaard oord van verderf, waar de rock-’n-roll van de bezwete muren spat. The sky lijkt the limit, maar naarmate het succes toeneemt, groeien de broers steeds meer uit elkaar. Verder is onder andere de Oscarwinnaar Spotlight (beste film en beste originele scenario) te zien bij Slieker. Deze film vertelt het waargebeurde verhaal over diverse seksschandalen binnen de katholieke gemeenschap in Massachusetts in 2001. Kijk voor het volledige programma op www.sliekerfilm.nl.