Elske DeWall nieuwe ambassadeur Fier

Leeuwarden - Singer-Songwriter Elske DeWall is de nieuwe ambassadeur van Fier. Zij gaat zich inzetten voor getraumatiseerde moeders en hun kinderen.

Voor getraumatiseerde moeders en hun kinderen gaat de zangeres een lied schrijven. ,,Als geen ander weet ik dat een moeder de spiegel is voor haar zoon of dochter. Zit ik niet lekker in mijn vel, dan reageert mijn zoon Herre daar meteen op. Het lijkt mij voor zowel moeder als kind verschrikkelijk als deze spiegel gebroken is", aldus Elske.

Landelijke aandacht

Fier is het landelijke expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. De organisatie wil met het project Onzichtbare kinderen een belangrijke slag slaan in de hulp aan getraumatiseerde baby's, peuters en kleuters. Belangrijk onderdeel van dit project is het ontwikkelen van een speciaal zorgprogramma: Infant Mental Health met als specialisatie geweld in afhankelijkheidsrelaties. Kinderen en moeders die kampen met de gevolgen van trauma’s moeten zo vroeg mogelijk geholpen worden. Hierbij geldt: hoe eerder, hoe beter. Alleen dan kunnen we voorkomen dat ook de kinderen beschadigd raken. Elske: ,,Met mijn lied wil ik de problematiek landelijk onder de aandacht brengen en de vrouwen en kinderen een hart onder de riem steken. Hopelijk lijmt het een klein beetje de scherven van de gebroken spiegel."