Pink Floyd Project komt naar Neushoorn

Leeuwarden - Pink Floyd Project brengt volgende week zijn grootste tributeproductie ooit naar Neushoorn. De tribute-band speelt zondag 13 maart vanaf 20.00 uur in de Grote Zaal. 

Wie Pink Floyd Project met Bert Heerink als leadzanger, al eens gezien heeft weet het: voor deze band kom je niet alleen vanwege het repertoire van de originele Britse act, je komt ook voor de tweeënhalf uur durende show met visuals en effecten die iedereen omverblaast. Meer dan dertig mensen werken voor- en achter de schermen om de avond vlekkeloos te laten verlopen. Met lichtshow, lasers, videoscreens en met als klapstuk het kinderkoor dat meezingt op Another brick in the wall. Extra leuk; Pink Floyd’s eigen vocaliste Durga McBroom komt ook mee naar Neushoorn.

Verder in Neushoorn

Donderdag 10 maart staat er een inmiddels uitverkochte speeddate-avond op het programma. Deze avond is is bedoeld voor singles tussen de 18 en 28 jaar. Later volgt ook een editie voor homoseksuelen en andere leeftijdscategorieën. De cultavond The Brown Acid Comedown staat vrijdag 11 maart vanaf 20.00 uur op het programma. Death Alley heeft een sound die neigt naar Hawkwind en Budgie, maar dan met nog meer snelheid. Mocht het publiek dan nog niet los zijn van de vloer, dan zorgt Green Hornet daar wel voor. Dodelijke orgelriffs en zware, stomende gitaren speelt het publiek naar grote hoogte. Na een uitverkochte kick-off van Xplode, is het tijd voor de snoeiharde tweede indoor editie van harder styles festival Xplode. Deze editie staat voor zaterdag 12 maart gepland. Neushoorn opent dan vanaf 20.00 uur twee zalen voor de hardste sounds die de dj’s van Xplode te bieden hebben. Tenedle, oftewel Dimitri Niccolai, treedt zaterdag 12 maart vanaf 20.30 uur op in het Neushoorn Café. ademt sfeer en poëzie in een niet te evenaren stijl. Deze in Nederland wonende Florentijn experimenteert met visual arts en theater. Hij creëert met zijn band een sfeer die lang blijft hangen. Dimitri maakte sinds de jaren ’80 een zestal albums waar de artisticiteit vanaf spat. Friesland Pop presenteert deze week maar liefst 22 acts die het afgelopen jaar meededen aan de Sunday Sessions op de planken bij het eindfeest in Neushoorn. Dit feest vindt zondag 13 maart om 13.30 uur plaats in de Arena Zaal en het Café. Bij deze akoestische én versterkte sessies spelen acts onder het toeziend oog van publiek en professionals en gaan ze naar huis met feedback en een live-opname van hun optreden. Van singer-songwriters tot bands en stoere hiphopacts. Kijk voor meer informatie op www.neushoorn.nl.