Rondreizend foodfestival komt naar Leeuwarden

Leeuwarden - Deze zomer zijn er heel wat lekkere hapjes te proeven in Leeuwarden. Het rondreizende foodfestival Eten op Rolletjes komt namelijk van 3 tot en met 5 juni naar het Rengerspark.

Na twee succesvolle jaren in Gelderland vindt de organisatie het tijd om de rest van Nederland te veroveren. Dit jaar gaat Eten op Rolletjes daarom op culinaire tour langs acht steden. Het rondreizende foodfestival tovert parken en industrieel erfgoed om tot openluchtrestaurants voor jong en oud. De ingrediënten: keukens op wielen, live muziek en theater.

Dertig foodtrucs in Rengerspark

Op elke editie staan dertig foodtrucks. Van authentiek Vietnamees streetfood van Bahn Mi en prijswinnende pulled pork sandwiches van Smokey Goodness tot de wereldberoemde biefstukken van Loetje en vers gegrilde maïskolven van Mister Mais Guy. Organisatoren Frans en Bob Nagel organiseerden in 2014 de eerste editie van Eten op Rolletjes in Ede. Vader en zoon werden in het buitenland gegrepen door het foodtruck-fenomeen. Frans: ,,We zijn allebei gek op koken en lekker eten. Op reizen naar Amerika en Azië kwamen we voor het eerst in aanraking met foodtrucks. Toen de keukens op wielen overwaaiden naar Amsterdam dachten we: hier moet ook de rest van Nederland kennis mee maken.” Ga voor meer informatie naar www.etenoprolletjes.nl.