Fiets gratis bewaakt stallen op station Leeuwarden

Leeuwarden - Fiets gestolen op het station? Vanaf maandag is de kans hierop veel kleiner, want fietsers mogen vanaf dan hun fiets 24 uur gratis stallen in de bewaakte fietsenstalling bij het station.

Wethouder Thea Koster en Pim Raaijmakers van NS (Accountmanager Regiodirectie) geven maandagochtend 09.00 uur het startsein voor het nieuwe concept in de bewaakte fietsenstalling bij het station. Landelijk wordt een nieuw concept ingevoerd waarbij het stallen van de fiets elke eerste 24 uur gratis is. Hierdoor kunnen reizigers gemakkelijker van deur tot deur reizen. Na 24 uur kost de stalling in Leeuwarden € 0,50 per dag.

Herinrichting stationsgebied

NS en de gemeente Leeuwarden beginnen nu al met het nieuwe concept, dat ook na de herinrichting van het stationsgebied doorgezet wordt. Op deze manier kunnen fietsers nu al wennen aan de gratis bewaakte stalling, want binnenkort worden stapsgewijs de fietsenrekken voor het stationsgebouw verwijderd. De bewaakte fietsenstalling wordt juist flink groter. Meer informatie over de bewaakte fietsenstalling in Leeuwarden en het nieuwe concept van eerste 24 uur gratis stallen is te vinden op www.ns.nl/stalling-leeuwarden.