Zij is de Baas te zien in Harmonie

Leeuwarden - Bastiaan Ragas, Anne-Marie Jung en Lieneke Le Roux zijn donderdag 10 maart in De Harmonie te zien. Het drietal speelt om 20.30 uur de voorstelling Zij is de Baas!

Bastiaan Ragas, Anne-Marie Jung en Lieneke Le Roux combineren in dit cabarettheater onvergetelijke hits met botte grappen. De ingrediënten zijn liefde, ambitie, leeftijd, seks en veel gestuntel. De regie is in handen van Marjolein Beumer, schrijfster van de succesvolle film ’Soof’. Beumer schreef ook het script de voorstelling. Bastiaan Ragas zegt hierover: ,,bijzonder trots ben ik op de samenwerking met Marjolein Beumer. Haar schrijfstijl past helemaal bij de voorstellingen die we met mijn theaterproductiemaatschappij De Rode Boksbal maken. Een stuk dat je raakt, maar waarin genoeg te lachen valt.” Het idee voor de voorstelling is ontstaan na het lezen van een ingezonden brief van een Vrouw Magazine-lezeres over haar ontslagen man. In die brief vertelt ze dat ze haar man steeds minder aantrekkelijk en minder sterk vindt nu hij niet meer werkt. In het script zijn dan ook verschillende ervaringen van vrouwen verwerkt.

Verhaal

Bas en zijn vriendin zijn ongelooflijk ambitieus en perfect op elkaar ingespeeld. Juist op het moment dat haar ster rijzende is, wordt hij ontslagen. Hoe aantrekkelijk is een man feitelijk wanneer hij alleen nog hele dagen op de bank zit? En is haar gejaag naar succes eigenlijk wel zo sexy? Tot overmaat van ramp raakt hij tot over zijn oren verliefd op een andere vrouw, een veel oudere vrouw. Naast het leeftijdsverschil is er nog een probleem, maar dat ontdekt hij pas later.