Voor tiende keer aan start bij LOOP Leeuwarden

Leeuwarden - Tjerk de Jong staat 22 mei voor de tiende keer aan de start van LOOP Leeuwarden. De echte LOOP Leeuwarden fanaat is 46 jaar, werkzaam in het MCL en een echte 10 kilometer loper. ,,Dat is echt mijn afstand."

Tjerk geeft zich elk jaar via zijn werkgever op en sinds de eerste editie zijn Tjerk en LOOP Leeuwarden onafscheidelijk. Elke jaar weet hij zich vergezeld van tientallen al even sportieve collega’s.

Uitdaging

Vijf kilometer was jarenlang de maximale afstand die Tjerk de Jong liep. Bij zijn eerste inschrijving voor - toen nog - de Marathon van Leeuwarden, vond hij dat er wel wat meer uitdaging in mocht zitten. Met uitzondering van 2014 heeft hij vanaf dat moment altijd de 10 kilometer gelopen. ,,Snelheid is voor mij bijzaak, plezier staat voorop! ,,Ik geniet van het hele evenement. De start is geweldig, dat je met zoveel mensen tegelijk gaat lopen. En datzelfde geldt voor de finish, waar mensen rijen dik je staan toe te juichen. En daarna wacht de gezelligheid op het plein." Er zijn meerdere loopevenementen in Friesland en Tjerk pikt regelmatig een loopje mee. ,,Maar LOOP Leeuwarden vind ik de mooiste." Aan elke editie bewaart hij wel bijzondere herinneringen. ,,Maar de loop in 2013 was toch wel extra bijzonder. ’s Ochtends moedigde ik mijn vrouw aan tijdens de 5 kilometer en ’s middag liep ik met mijn broer de 10 kilometer. Ik heb die dag het evenement van begin tot eind meegemaakt. Het is mooi om te zien wie er allemaal op de LOOP afkomen en wat er allemaal bij komt kijken."

Blijvende herinnering

Elke deelnemer van het MCL ontvangt een shirt voor LOOP Leeuwarden. Op 22 mei hoopt hij een tiende shirt aan zijn collectie te kunnen toevoegen. De shirts zijn een leuke blijvende herinnering. ,,Je herkent collega’s als je ergens aan het lopen bent." Tekst: Siebe Annema