Leerlingen Piter Jelles schitteren in Harmonie

Leeuwarden - Het podium van de AEGON-Zaal in De Harmonie werd donderdagavond gevuld door leerlingen van Piter Jelles. Zij traden op in het kader van de culturele manifestatie ‘Piter Jelles Arts eXpression'. 

Leerlingen van tien scholen van OSG Piter Jelles vertoonden hun kunsten  aan publiek en jury. Tijdens dit avondvullende programma werden de Piter Jelles Cultuurprijzen voor beeldende kunst en podiumkunst uitgereikt. De jury was dit jaar unaniem in hun oordeel. Janpier Brands (directeur Neushoorn), Doet Boersma (kunstenaar en oprichter Kunstacademie Friesland) en Folkert Bangma (lid College van Bestuur, OSG Piter Jelles) kozen het optreden van YnSicht (vmbo-b,-k) als winnaar Podiumkunst. Montessori High School sleepte de prijs voor beeldende kunst bovenbouw in de wacht en De Brêge nam de bokaal voor beeldende kunst onderbouw mee naar huis.

De winnaars

De leerlingen van YnSicht lieten een optreden zien met verschillende disciplines: dans, schimmenspel, video en theater. Het thema ‘De Reis’ behandelden ze op verschillende manieren: letterlijk in de zin van een vakantie, maar ook als een persoonlijke, innerlijke reis. Rhana de Vries van Montessori High School won met haar Eclectische Jurk, geïnspireerd op de vlakverdeling van Mondriaan en met gebruik van verschillende stoffen om de reis tussen culturen aan te geven, de prijs voor beeldende kunst bovenbouw. Sanne Doornbos van De Brêge won met Travel Leaf, een beeldend werk ter grootte van een handpalm waarmee ze de reis van een vallend blad verbeeldt, de prijs voor beeldende kunst onderbouw.