Snelle rijder onder invloed eindigt in berm

Leeuwarden - Een 25-jarige automobilist uit Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag op de Drachtsterweg in Leeuwarden met zijn auto in de berm beland. Hij bleef ongedeerd.

Hij was door politieagenten gespot bij het station in Leeuwarden. Hier reed hij te snel. Op de Aldlânsdyk reed hij 39 kilometer per uur te snel en verhoogde op de Drachtsterweg buiten de bebouwde kom zijn snelheid tot 127 kilometer per uur. Op de Drachtsterweg haalde de Groninger een taxibus rechts in maar op weg naar de rotonde, richting de Wâldwei, verloor hij de macht over het stuur en kwam in de berm terecht. Een blaasproef wees uit dat hij teveel alcohol had gedronken. Op het bureau bleek dat 0,92 promille. Zijn rijbewijs werd ingenomen omdat hij een beginnend bestuurder is. Hij zal een verplichte cursus bij het CBR moeten gaan volgen op eigen kosten. Verder kreeg hij een bekeuring voor te hard rijden.

Wegmisbruikers

Aangezien een cameraploeg van het programma ‘Wegmisbruikers’ opnames maakte, zal de Groninger waarschijnlijk dit jaar zijn gedragingen terug kunnen zien op televisie.