Amsterdam Klezmer Band speelt in Neushoorn

Leeuwarden -  Een paar weken geleden vierde de Amsterdam Klezmer Band zijn 20-jarig bestaan in Paradiso Amsterdam. Deze week komen ze naar Neushoorn om het feest nog eens over te doen. De band speelt zaterdag 19 maart om 20.45 uur in de Arena Zaal. 

Huppelen, springen en gek doen op Balkanbeats, ska-trompetters en een snufje zigeunermuziek: wat ooit begon als een groepje straatmuzikanten in Amsterdam, is uitgegroeid tot dé gangmaker op festivals. Naast het 20-jarig bestaan vieren de blijmakers ook de komst van het nieuwe album genaamd Oyoyoy die ze presenteerden in Paradiso.

Verder in Neushoorn

In samenwerking met Leeuwarden Studiestad organiseert Neushoorn het grootste St. Patrick’s Day-evenement van Leeuwarden. Dit feest vindt donderdag 17 maart vanaf 20.30 uur plaats in de Arena Zaal. Er is onder andere een whiskeyproeverij, een legio aan groen bier, de Nederlandse folkpunk band Circle J en twee dj’s: Ierse gezelligheid is gegarandeerd. Vrijdag 18 maart is het vanaf 20.30 uur tijd voor cabaret in de Arena Zaal. De Allerjongste Cabaretiers van Nederland komen dan de lachspieren trainen. Roel Meijvis maakte een oudejaarsconference voor het NOS Jeugdjournaal en ging op zijn veertiende al avondvullend het theater in als jongste ooit. Rajko en zijn broer zorgen voor een absurde chaos en Tom Slash stond op zijn achttiende al in de finale van Camaretten. De vier slaan de handen in één op de grappigste avond tot nu toe in Neushoorn. Kovacs treedt vrijdag 18 maart om 20.30 uur op in de Grote Zaal. Kovacs is in no-time naar de top van de Nederlandse popmuziek gestegen. Met een attitude van internationale allure en een grimmige, indringende stijl krijgt zij iedere zaal uitverkocht, wat ook bij Neushoorn het geval is. Haar songteksten zijn gewaagd en spreken tot de verbeelding. Met haar debuut Shades of Black levert ze een spannende, theatrale en soulvolle plaat af die veel vergelijkingen oproept. Zaterdag 19 maart vanaf 23.45 uur staat de clubavond Demimonde op het programma. Demimonde is een clubavond vol elektronische schoonheden die zich bevinden in het meest duistere deel van dance.  Demimonde is Frans voor Halfwereld, wat exact de plek is waar deze muziek zich afspeelt; in de schaduw van de mainstream bewegen de artiesten zich over grenzen in de acid, house, EBM, electro, techno en meer. De van oorsprong Friese saxofoniste en componiste Marike van Dijk is een internationaal aanstormend jazztalent. Friejam presenteert haar zondag 20 maart om 15.00 uur in Neushoorn. De release van Van Dijk’s eerste cd Patches of Blue (2010) zorgde ervoor dat ze een aantal nominaties voor jong jazztalent-prijzen kreeg (zoals Deloitte Jazz Award), een optreden op North Sea Jazz, een uitnodiging om bij The European Jazz Orchestra te spelen en een aantal buitenlandse tours. Kijk voor meer activiteiten op www.neushoorn.nl.