Franse succesfilm Intouchables in De Harmonie

Leeuwarden - De film Intouchables veroverde in 2011 de harten van talloze bioscoopbezoekers. Woensdag 23 en donderdag 24 maart om 20.15 is dit verhaal op de planken van De Harmonie te zien. 

Wereldwijd is de tragi-komedie Intouchables de best bekeken Franse film ooit. Senf Theaterpartners brengt het waargebeurde verhaal van de vriendschap tussen de geheel verlamde miljonair Philippe en de uit de achterbuurt afkomstige ex-gedetineerde Driss op de planken. Peter de Baan regisseert dit ontroerende en waargebeurde verhaal waarin Huub Stapel een gedroomde hoofdrol speelt.

Twee werelden

De voorstelling draait om de ontroerende ontmoeting tussen twee werelden. De schatrijke Philippe (Huub Stapel), die door een val bij het paragliden een hoge dwarslaesie heeft opgelopen, vecht tegen een leven van verzorging, medelijden en passiviteit. De straatarme Driss (Cyriel Guds), die zijn leven lang nog niet een echte baan heeft gehad, vecht tegen een leven van uitzichtloosheid, criminaliteit en gevangenisstraf. Driss wordt de persoonlijke verzorger van Philippe. Ze zoeken samen het avontuur, leren van elkaar en ontdekken ieder op een heel eigen manier de liefde.

Acteurs

In de voorstelling ’Intouchables’ nemen Huub Stapel en Cyriel Guds de hoofdrollen op zich. Stapel is vooral bekend van zijn rollen in de films ‘De Lift’, ‘Flodder’ en ‘Amsterdamned’. Voor zijn rol als Hendrik in de bekroonde tv-serie ‘De Partizanen’ kreeg hij een Gouden Kalf voor Beste Acteur. Vanaf 2009 speelde Huub maar liefst 473 keer zijn uitermate succesvolle onemanshow ‘Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus’. Cyriel Guds studeert nog aan de Toneelacademie in Maastricht. In 2014 was hij in Theater Utrecht te zien in de voorstelling ‘Phaedra’. Kijk voor meer informatie en reserveren op www.harmonie.nl.