Slieker Film draait Frans drama Les innocentes

Leeuwarden - De Franse film Les innocentes is vanaf deze week bij Slieker Film te zien. Het is een film van Anne Fontaine, die eerder Coco avant Chanel maakte. 

De film speelt zich af na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Mathilde Beaulieu (gespeeld door Lou de Laâge), een jonge Franse dokter bij het Rode Kruis, behandelt in de buurt van Warschau de laatste Franse soldaten die terugkeren van het front. Op een ochtend komt een non naar het hospitaal die haar om hulp vraagt. Mathilde volgt haar naar het klooster waar ze een schokkend geheim ontdekt: de meeste van de zusters zijn zwanger geraakt na een inval van Russische soldaten. Mathilde is nu hun enige hoop. Het meeslepende drama van Anne Fontaine is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Krigen

Verder is de Oscar-genomineerde film Krigen te zien eenmalig te zien bij Slieker.  Deze Deense film is de openingsfilm van het Movies That Matter festival en wordt op vrijdag 18 maart tegelijkertijd door meerdere filmtheaters vertoond. De film start in Slieker Film om 19.00 uur.

Verhaal

De Deense commandant Claus Michael Pedersen (Pilou Asbæk) en zijn mannen vechten in Afghanistan voor hun leven, waarbij ze proberen een verschil te maken en zichzelf te overtuigen dat het allemaal de moeite waard is. In Denemarken probeert Maria, de vrouw van Claus, zich te redden met haar drie kinderen die hun vader missen. Wanneer Claus in een gevecht met de Taliban samen met een zwaargewonde soldaat geïsoleerd raakt, neemt hij de beslissing om het gebied te laten bombarderen zodat de reddingshelikopter sneller ter plaatse kan zijn. 4 De missie slaagt en de jonge soldaat overleeft. Wanneer in de ruïnes van de gebombardeerde gebouwen de lichamen worden gevonden van elf Afghaanse vrouwen en kinderen wordt Michael echter beschuldigd van een oorlogsmisdaad. Plots is hij verwikkeld in een rechtszaak en een strijd om te overleven en zijn familie te behouden.