Gouden Zwaard van Grutte Pier opnieuw naar Leeuwarden

Leeuwarden - Het Gouden Zwaard van Grutte Pier is binnenkort opnieuw te zien de binnenstad van Leeuwarden. Het 28 meter hoge zwaard is tijdens de Nationale Museumweek te zien op het Wilhelminaplein, naast het Fries Museum.

Het bekende zwaard van Grutte Pier wordt op 20 april onthuld. Het gaat om een replica. Het echte zwaard van Grutte Pier is het hele jaar in het Fries Museum te zien. In een Gouden Gesprek bevragen Milouska Meulens en vijftig basisscholieren Drachtenaar Tim Douwsma over de betekenis en waarde van ‘Zwaard van Grutte Pier’ en andere museumschatten.

Nationale Museumweek

Tijdens de tweede Nationale Museumweek die plaats vindt van 16 tot en met 24 april, staat heel Nederland in het teken van onze musea, onze kunst en ons erfgoed. Vijfhonderd musea plaatsen gedurende deze week hun pronkstukken in de schijnwerpers. Vijf ervan worden opgeblazen tot indrukwekkende en confronterende grootte waardoor niemand meer om 'Ons Echte Goud' heen kan. De officiële opening is in Utrecht waar de karakteristieke ‘Hondekop’ trein drie dagen op het Domplein te bewonderen is. Ook in Kampen, Middelburg en Maastricht zal er goud blinken.