Variété met Joke Bruijs en Gerard Cox in Harmonie

Leeuwarden - Joke Bruijs en Gerard Cox komen weer terug in het theater met een voorstelling zoals het publiek die kent van toen: variété in de puurste vorm. Deze nieuwe voorstelling heet De Oase Bar en is donderdag 31 maart om 20.15 uur te zien in De Harmonie. 

Naast Joke en Gerard is er een rol weggelegd voor Peggy Vrijens. Iedere voorstelling wordt verrijkt met live muziek én twee bekende Nederlandse gastartiesten. Gastspelers in De Harmonie zijn Johnny Kraaijkamp en Ernst Daniël Smit.

Veranderende tijden

In de voorstelling staan Bep (Joke Bruijs) en Harry (Gerard Cox) centraal, ooit de drijvende krachten achter de bekende Rotterdamse kroeg De Oase Bar. Helaas zijn de tijden veranderd, de bar is inmiddels wat vervallen en Harry wordt een beetje vergeetachtig. Voor Harry is De Oase Bar nog altijd de bar waar gelachen en gezongen wordt en waar iedere artiest graag wil optreden. Bep laat hem in die waan en regelt de een na de andere look-a-like van bekende artiesten. Maar kan ze het bedrog volhouden?

Gouden koppel

Joke Bruijs en Gerard Cox worden ook wel het 'gouden koppel' genoemd. Eerder stonden zijn samen op het toneel in de voorstelling ‘Alles went behalve een vent’. Het script van de voorstelling ’De Oase Bar’ is geschreven door Dick van den Heuvel. Hij liet zich bij het schrijven inspireren door de voorstelling Een heerlijk avondje in De Oase Bar gebaseerd op het leven van de legendarische componist, tekstschrijver en muzikant Jaap Valkhoff. Deze ode aan het variété belooft een avond te worden met een lach, een traan en bekende hits.