Meesterwerk Room te zien bij Slieker Film

Leeuwarden - Het langverwachte meesterwerk Room is vanaf deze week te zien bij Slieker Film. Actrice Brie Larson won met haar rol in deze film de Oscar voor beste actrice.

De film Room vertelt het bijzondere verhaal van Jack (Jacob Tremblay), een energiek jochie van vijf dat liefhebbend wordt opgevoed door zijn ‘Ma’ (Brie Larson). Net als elke goede moeder probeert Ma haar zoon op een normale manier veilig groot te brengen. Ze overlaadt hem met warmte en liefde, speelt spelletjes met hem en leest hem verhaaltjes voor. Maar hun leven is allesbehalve normaal: ze zitten opgesloten in een kamer van 3 bij 3 meter, zonder ramen, die door Ma eufemistisch ‘Kamer’ wordt genoemd. Ze heeft hier een eigen wereld gecreëerd voor Jack, en stelt alles in het werk om hem zelfs in deze verraderlijke omgeving een volwaardige opvoeding te geven. Maar als Jack steeds nieuwsgieriger wordt naar zijn situatie en Ma eraan onderdoor dreigt te gaan, verzinnen ze een plan om te ontsnappen. Uiteindelijk krijgen ze te maken met wat wellicht nog het meest beangstigende voor ze is: de echte wereld.

Verder in Slieker

Ook is er de vertoning van de documentaire Tomorrow. Deze film is de slotfilm van het Movies That Matter festival en is op dinsdag 29 maart eenmalig te zien in Slieker. Daarnaast is er nog de documentaire Daniele Gatti – ouverture van een dirigent. Deze documentaire gaat over de nieuwe dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest. Kijk voor het gehele programma op www.sliekerfilm.nl.