LOOP Leeuwarden viert jubileumfeest

Leeuwarden - LOOP Leeuwarden viert zaterdag 21 en zondag 22 mei het tienjarig jubileum. Het bestuur van de organiserende Stichting Gezonde Stad heeft een feestelijk programma in petto.

Het inschrijfgeld is dit jaar sterk verlaagd om zoveel mogelijk lopers de mogelijkheid te bieden om deel te nemen. Inmiddels hebben al 3500 hardlopers en wandelaars zich ingeschreven. De organisatie heeft de belangrijkste veranderingen bij de jubileumeditie op een rijtje gezet voor de lezers van Huis aan Huis.

De tiende voor een tientje

Deelnemen aan de 5, 10 of 21 kilometer op zondag 22 mei kost dit jaar tien euro. De prijs op sommige afstanden is meer dan gehalveerd. Geld mag geen drempel vormen om aan LOOP Leeuwarden mee te doen. Wie voor een tientje wil starten, moet zich uiterlijk 31 maart inschrijven.

Kinderen doen gratis mee

Mede dankzij een bijdrage van Sport op Basisscholen - een initiatief van De Friesland Zorgverzekeraar en Sport Fryslân - kunnen kinderen gratis deelnemen aan de Kidsrun. Deze run is er in twee afstanden; 1 of 2,5 kilometer. Sport op Basisscholen wil de kwaliteit van het bewegingsonderwijs in Friesland verbeteren.

Teamrun

De bedrijvenloop bij LOOP Leeuwarden is veranderd in een Teamrun. Je kunt deelnemen als bedrijf, maar ook met sportvrienden, buren, collega’s of loopmaatjes. Bij het inschrijfgeld zijn een hapje en drankje na afloop inbegrepen.

Start op het Wilhelminaplein

De start en finish van LOOP Leeuwarden zijn verhuisd van het Oldehoofsterkerkhof naar het Wilhelminaplein, het eigenlijke stadshart van Leeuwarden. De organisatie hoopt dat het wat intiemere plein de sfeer bij start en finish ten goede komt.

NightRun

De zon gaat op zaterdag 21 mei onder om 21.39 uur. Precies op dat moment begint op het Zaailand de warming-up voor de Nightrunners, die een half uur later hardlopend door de sfeervol verlichte binnenstad van Leeuwarden trekken. Een dj wuift de lopers uit en verzorgt na afloop de afterparty op het plein. De NightRun is puur voor het plezier, er worden geen tijden bijgehouden. Meer informatie is te vinden op www.loopleeuwarden.frl.