Dames Avanti/Keuning advocaten naar halve finale beker

STIENS - Avanti/Keuning advocaten vrouwen 1 is middels een zege op Drachtster Boys vrouwen 2 geplaatst voor de halve eindstrijd van de KNVB-beker.

Vrijdag jl. moesten de dames voor de kwartfinale beker naar Drachten. Drachtster Boys vr2 had zich versterkt met speelsters van o.a. het eerste team dat uitkomt in de Eredivisie. Daarnaast bleek pas bij de start van de wedstrijd dat de scheidsrechter was afgebeld door de KNVB, waardoor een clubscheidsrechter van Drachtster Boys de fluit ter hand nam. Allemaal geen zaken die ten gunste van Avanti waren. Bovendien was bij de ploeg uit Stiens aanvoerster Astrid Kars niet fit en is Si Shut Hau nog steeds niet van haar knie-operatie hersteld.

Maar de dames zagen het als en mooie uitdaging. Het eerste kwartier was Avanti dominant en kreeg Daisy Andringa twee kansjes. De Drachtsters kwamen in die periode weinig voor de goal van Avanti's keepster Ingrid Kars, maar namen daarna meer initiatief. Maar eigenlijk had dat natuurlijk al veel eerder moeten gebeuren met speelsters als Brenda Bekkema, Bernou Hylkema en (vooral) Esther van Toledo. Drachtster Boys kreeg kansen, maar Ingrid stond weer eens ouderwets perfect te keepen.

Pas in de tweede helft werd de score geopend. Brenda Bekkema kon zich eindelijk eens vrij kappen van Astrid Kars en schoot met links binnen: 1-0. Een prima doelpunt. Avanti bleef echter rustig en voelde dat deze avond verlies niet nodig was. Ook de met alle respect slecht fluitende clubscheidsrechter (Avanti's coaches, speelsters en publiek zagen nogal wat forse missers) kon dat gevoel niet wegnemen. Eerst was het Femke Reitsma die in de rebound voor de 1-1 zorgde en Daisy breidde dat uit naar een voorsprong. De snelle, hard werkende en voor de goal altijd gevaarlijke Sitsoeng Hau zorgde voor de bevrijdende 1-3 en 1-4.

Een prima uitslag tegen deze sterke tegenstander.

Komende dinsdag 29 maart treft Avanti/Keuning advocaten dames 1 (ook weer thuis) de dames van Reuz Vr.1.