Ode aan Herman Brood in De Harmonie

Leeuwardenn - Vijftien jaar na het overlijden van zijn vriend Herman Brood schreef Bart Chabot in samenwerking met Xandra Brood een eerlijk en liefdevol theaterstuk over de rock& roll-legende. Deze voorstelling heet Chez BROOD en is vrijdag 1 en zaterdag 2 april om 201.5 uur in De Harmonie te zien. 

Herman Brood is een van de meest iconische Nederlandse kunstenaars en muzikanten van de afgelopen vijftig jaar. Een unieke, creatieve geest die weigerde volwassen te worden. In ’Chez BROOD’ zijn naast Herman (gespeeld door Stefan Rokebrand, onder andere bekend van zijn hoofdrol in Soldaat van Oranje) ook een aantal hele belangrijke personen om hem heen te zien. Zo zijn er rollen voor zijn vrouw, zijn moeder en zijn goede vrienden Jules en Bart (gespeeld door Owen Schumacher) weggelegd. De voorstelling is een eerlijk en liefdevol muzikaal portret geworden waarin gevoelige onderwerpen niet worden gemeden. Een liveband onder aanvoering van Jan Rot speelt hits als ’Saturday Night’, ’Dope Sucks’ en ’Never Be Clever’.

Victor Löw

Met de voorstelling ’Chez BROOD’ maakt Victor Löw zijn regiedebuut. Het Parool, die de voorstelling vier sterren geeft, zegt hierover: ‘’Victor Löw koos de beste scènes uit het dikke script dat Chabot had aangeleverd en levert ons een vrij complete Brood. De junk. De familieman. De zanger. De zieke die niet verder wil’’. Om de avond compleet te maken is er op vrijdag 1 april na afloop van de voorstelling een dj in de foyer van De Harmonie. Op zaterdag 2 april kan er genoten worden van live muziek in de foyer. Kijk voor meer informatie en het reserveren van kaarten op www.harmonie.nl