Slieker Film draait docu over Johan Cruijff

Leeuwarden - Ter nagedachtenis aan Johan Cruijff vertoont Slieker op donderdag 31 maart om 20.00 uur eenmalig de documentaire En un momento dado van Ramón Gieling, waarin diverse Spaanse voetballiefhebbers en de grootheid zelf verhalen over de belangrijkste momenten in zijn leven.

Ter nagedachtenis aan de bekende voetballer vertoont Slieker eenmalig deze documentaire. De film begint en eindigt met de afscheidswedstrijd van Cruijff bij Barcelona in 1999, tussen voormalige sterren en het eerste elftal van die periode. Gedurende de film worden dertien Spanjaarden (waarvan tien Catalanen) geïnterviewd over de vraag wat Cruijff voor hem of haar persoonlijk heeft betekend, en wat hij voor Catalonië heeft betekend. Onder de geïnterviewden zijn Barcelona-voorzitter Joan Laporta en voetballer Emilio Butragueño, maar ook journalisten, muzikanten en andere gewone Spanjaarden. Tussendoor worden belangrijke momenten getoond uit zijn loopbaan bij FC Barcelona als speler en trainer. En Un Momento Dado eindigt met een lang interview met Cruijff zelf, waarin hij verhaalt over belangrijke momenten in zijn leven.

Verder in Slieker

Daarnaast gaat het meeslepende, waargebeurde oorlogsdrama Land of Mine in première, waarin een groep jonge Duitse soldaten gedwongen wordt een mijnenveld te ruimen. Ook nieuw is het epische, maar terughoudende martial arts drama The Assassin, over een generaalsdochter die de opdracht krijgt corrupte lokale bestuurders te elimineren. Kijk voor het gehele programma op www.sliekerfilm.nl.