Mini's Rugbyclub Greate Pier spelen NK

LEEUWARDEN - De mini's (uit geboortejaren 2003 en 2004) van Rugbyclub Greate Pier gingen zaterdag 2 april naar Almere om daar een voorronde te spelen in de Challenge Cup voor het Nederlands Kampioenschap.

Na deze voorronde zou blijken of er in de finale gespeeld mocht worden. In Almere namen de mini's het op tegen Eemland uit Amersfoort, Gelre uit Gelderland, SBN en ARC uit Amstelveen. Niet de gemakkelijkste teams om tegen te komen; in het Noorden is de jeugd namelijk nog niet zo ervaren als in het westen en zuiden van Nederland.

Greate Pier heeft uiteindelijk erg goed gepresteerd. Tegen Eemland werd krap verloren (eindstand 4-2) maar de mannen uit Leeuwarden boden zeer goed tegenstand. Na deze wedstrijd werd er alleen nog maar gewonnen. Het miniteam speelde heel goed samen en scoorde de ene na de andere Try. Dat betekende dat Greate Pier op de tweede plaats eindigde waardoor ze direct door zijn naar de finale! De eindstrijd wordt op 23 april in Utrecht afgewerkt. De Leeuwarder rugbyclub is trots op hun miniteam. De komende weken zullen ze nog fanatieker gaan trainen om goed voorbereid op de finaledag te verschijnen.