Vrouwen 1 Leeuwarder Zwaluwen kampioen

LEEUWARDEN - Het Vrouwen 1 team van csv de Leeuwarder Zwaluwen is voor het eerst in de historie kampioen geworden in de reguliere competitie 4de klasse zaterdag.

Op zaterdag 9 april stond de belangrijke en mogelijk beslissende uitwedstrijd tegen Blija 1 op het programma.

De vrouwen waren nogal zenuwachtig van te voren en dat was terug te zien in het begin van de wedstrijd. Na een onrustige start kwamen de dames op stoom en scoorde Judith Deinum 2 keer voor Leeuwarder Zwaluwen.

In de tweede helft kregen de vrouwen van Blija een aantal mooie  kansen op de aansluitingstreffer maar het lukte niet om het net te vinden.

Zwaluwen herpakte zich en liep via wederom Judith Deinum en ook Renate Busstra uit naar 0-4. Blija wist de spreekwoordelijke eer te redden waardoor het uiteindelijk 1-4 werd.

Na 18 wedstrijden ongeslagen met 17 overwinningen (!) en 1 gelijkspel is VR1 van Leeuwarder Zwaluwen de terechte kampioen.

Het team promoveert nu naar de 3de klasse in de zaterdagcompetitie.

Bij terugkomst op het sportpark Nijlân werd er een groot feest gevierd en was het nog lang onrustig.

De vrouwen en meisjes afdeling van Leeuwarder Zwaluwen volgt de landelijk trend en groeit snel. Heb je interesse om ook te gaan voetballen bij deze mooie club, stuur een berichtje naar: info@leeuwarderzwaluwen.nl