Voorstelling over Alice Herz-Sommer in Stiens

STIENS - De voorstelling ‘Life is beautiful’ is vrijdag 29 april om 20.00 uur te zien in de Skalm in Stiens. Het verhaal gaat over de Joodse pianiste Alice Herz-Sommer, die bekend werd als de oudste overlevende van de Holocaust.

In 2014 overleed op 110-jarige leeftijd de Joodse pianiste Alice Herz-Sommer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zat ze in concentratiekamp Terensienstadt. In kleinere kring stond zij ook bekend om haar vergevingsgezinde opstelling, haar prachtige pianospel en haar opgewekte inborst.

Pier 21 brengt het muzikale levensverhaal van Alice Herz-Sommer, en haar levensmotto 'Life is beautiful'. Klaasje Postma vertelt het verhaal van een bijzonder leven. Van een vrouw die vanuit een grenzeloze levensvreugde elke dag weer als een nieuwe uitdaging zag.

Maar de voorstelling gaat ook over keuzevrijheid, optimisme en dankbaarheid en niet te vergeten, humor en verdriet. Aan de hand van eigen familie-ervaringen kleurt Klaasje Postma het verhaal in en brengt het van toen naar nu.

Pauli Yap zorgt voor het muzikale gedeelte van de voorstelling met pianostukken van Beethoven, Schumann en Frédéric Chopin als rode draad. Chopins nocturnes werden voor Alice Hertz Sommer haar redding en een blijvende bron van troost en energie.

Kaarten voor de voorstelling zijn te reserveren via info@deskalm.nl of 058-8434546.