Friese auteurs gezocht

LEEUWARDEN - Friese schrijvers kunnen tot 15 juni voorstellen indienen voor een verblijf van acht weken in het Baskische San Sebastián, culturele hoofdstad van Europa in 2016.

Dit in het kader van het Europese literaire uitwisselingsprogramma Other Words/Oare Wurden. Het verblijf vindt plaats in de periode van oktober tot december 2016. Vijf Europese landen en regio’s hebben de handen ineen geslagen om een literair netwerk op te bouwen voor schrijvers van kleine en minderheidstalen. Naast Friesland doen ook Baskenland, Ierland, Slovenië en Macedonië mee aan het project Other Words/Oare Wurden. Incidenteel sluiten andere Europese partners aan, zoals Wales, Malta en Occitanië. Other Words/Oare Wurden geeft schrijvers de kans om gedurende acht weken in het buitenland te wonen en te werken en ter plekke volop mee te draaien in het culturele leven. Doel van zo'n verblijf is om een afgerond literair werk te maken, mee te doen aan het culturele leven in het gastland en een nieuw schrijversnetwerk op te bouwen.

Het literaire werk wordt vertaald in vier andere talen en online gepubliceerd. In ruil daarvoor krijgt de schrijver een honorarium, een dagelijkse toelage en reiskosten. Alle informatie over de selectie en deelnamecriteria staat op www.tresoar.nl.