Petticoats en vetkuiven in Neushoorn

LEEUWARDEN - Rondneuzen tussen de platen bij de vinylkraam, een dag door het leven gaan met een echte vetkuif of een tattoo laten zetten. Tijdens het festival Rockabilly Blitz XXL kan het allemaal. Het evenement vindt zaterdag 7 mei vanaf 15.00 uur plaats in Neushoorn.

Tijdens het festival trakteren de vier mannen van Talisker Four, Lil’ Sal & the Wildtones en Bigsby’s Rocketeers op een portie onvervalste Rockabillymuziek. De rest van de avond draaien verschillende dj’s ouderwets vinyl.

Verder is het mogelijk om een Amerikaanse burger naar binnen werken in Neushoorn Café of om een kijkje nemen bij de live zeefdrukkers van de Cowboy Killers.

Naast Rockabilly Blitz XXL valt er in Neushoorn nog meer te beleven. Zo geeft Van Os woendag 4 mei vanaf 20.30 uur een glampunkspektakel met onder andere Orgaanklap en De Geweldigheid.

De volgende dag kan er vanaf 14.30 uur gedanst worden voor de vrijheid tijdens het Bevrijdingsdag Dance Event op het plein voor de Markies en Neushoorn.Voor de technoliefhebbers wordt Bevrijdingsnacht één groot feest tijdens de Nacht van Neushoorn met Influenza*, wat om 23.00 uur begint.