Drama met scherpe humor

LEEUWARDEN - oneelgrootheid Anne Wil Blankers, allround entertainer Paul de Leeuw en musicalster Freek Bartels staan voor het eerst samen op de planken in de Broadway-hit ’Mothers and Sons’.

Het stuk werd in 2014 voor twee Tony Awards genomineerd en is voor het eerst in de Nederlandse theaters te zien.

Familie en vergeving

Het toneelstuk ‘Moeders en Zonen’ verhaalt over moeder Katherine (Anne Wil Blankers) die de ex-partner Cal (Paul de Leeuw) van haar overleden zoon bezoekt. Vol van boosheid, jaloezie, rouw en liefde voor haar zoon, gaat Katherine de confrontatie met Cal aan. Die is inmiddels getrouwd met Will (Freek Bartels) en samen hebben ze een zoon.

‘Moeders en Zonen’ is een modern stuk over de zoektocht naar de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving. De vertaling en bewerking van het Amerikaanse stuk is in handen van Raoul Heertje en Job Gosschalk tekent voor de regie. ‘Moeders en Zonen’ is een meeslepend drama geworden met scherpe humor.

Blankers en de Leeuw

Anne Wil Blankers is tweevoudig winnares van de prestigieuze Theo d'Or toneelprijs, voor haar rol als Elektra en voor haar rol in ‘De Troonafstand’. Een bekende televisierol van Blankers is Hanna Huisman in ’Prettig geregeld’.

Paul de Leeuw presenteerde van 2005 tot en met 2009 het televisieprogramma ‘Mooi! Weer de Leeuw’.

Ook het programma ‘Ranking the Stars’, waarin elke aflevering tien bekende Nederlanders te zien zijn, is nog steeds erg populair.

Musicalster Freek Bartels werd in 2008 bekend bij het grote publiek door zijn deelname aan het programma ‘Op zoek naar Joseph’.

Bartels won het programma en kreeg daarmee de rol in de musical ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’. Hierna is Bartels te zien geweest in de musicals als ‘Petticoat’ en ‘Next to normal’.