Verhaal over vriendschap in Slieker

LEEUWARDEN - De films Truman en Évolution zijn vanaf deze week te zien in Slieker. Daarnaast is er een eenmalige special: De Vogelwachter.

Acteur en levensgenieter Julián is in de film Truman terminaal ziek en accepteert dat sterven deel uitmaakt van het leven, daarom organiseert hij zijn laatste afscheid. Zijn jeugdvriend Tomás komt hem uit Canada bezoeken, ze hebben elkaar in jaren niet gezien. Samen zullen ze vier onvergetelijke dagen beleven.

Ondertussen proberen ze een oplossing te vinden voor de grootste zorg waar Julián mee worstelt: een nieuw thuis vinden voor Truman, zijn hond. De film vertelt het verhaal van een vriendschap tussen twee verschillende karakters en de moed die nodig is om de dood te accepteren.

Do 19, 20:00 / vr 20, 19:00 / za 21, 21:00 / zo 22, 14:30 / ma 23, 20:00 / di 24, 20:00 / wo 25, 14:30

In Évolution woont de tienjarige Nicolas met zijn moeder op een afgelegen eiland, in een dorp dat alleen wordt bewoond door vrouwen en jonge jongens. In een ziekenhuis worden alle jongens onderworpen aan een vreemde medische behandeling. Alleen Nicolas vraagt zich af wat er om hem heen gaande is.

Hij voelt dat zijn moeder liegt en is vastbesloten om uit te vinden wat ze ’s nachts doet op het strand. Wanneer hij het geheim ontdekt, wordt hij in het begin van een nachtmerrie getrokken. Toch vindt Nicolas in Stella, een jonge verpleegster in het ziekenhuis, een onverwachte bondgenoot.

Do 19, 20:15 / za 21, 19:15 / di 24, 15:00

De Vogelwachter is donderdag 19 mei om 20.00 uur te zien, een documentaire van regisseur Hans den Hartog die deze avond ook aanwezig is voor een Q&A. De documentaire geeft een beeld van het werk van vogelwachtes in natuurreservaat De Boschplaat op Terschelling.

De laatste professionele vogelwachter van Staatsbosbeheer, Oene de Jong, neemt het publiek mee in deze wereld. Daarnaast vertellen twee oud-vogelwachters hun verhalen.