Dubbelconcert Martini Jongenskoor en Lyts Vocaal

LEEUWARDEN - Het Martini Jongenskoor en het gemengd kleinkoor Lyts Vocaal geven zaterdag 4 juni een concert in de Koepelkerk in Leeuwarden. Het begint om 20.00 uur.

In verschillende koorformaties zingen het Martini Jongenkoor en Lyts Vocaal motetten van Byrd en Tallis, afgewisseld met muziek van de barokke componist Purcell en twintigste eeuwse componisten als Britten, Ireland, Holst, Williams en Thompson.

Lyts Vocaal is een gemengd kleinkoor zoekt haar klassiek repertoire in de breedte: van renaissance tot modern, van Frans tot Russisch “ van een kopje thee in Ohio tot een Ave Maria”. Het gedreven ‘a-cappella’ ensemble wordt geleid door Pauli Yap.

Het in 1995 opgerichte Martini Jongenskoor Sneek heeft grote affiniteit met de Engelse koormuziek door regelmatige uitvoeringen van Evensongs en Lessons and Carols. Leden van het koor zingen met regelmaat mee in de Engelse kathedralen. Het staat sinds vorig jaar onder artistieke leiding van Hoite Pruiksma.

Op de monumentale orgels van beide kerken worden de koren begeleid door organist Sietze de Vries, specialist op het gebied van Engelse koormuziek. Het geheel staat onder leiding van Hoite Pruiksma.