Slieker vertoont The Idol en Remember

LEEUWARDEN - De films The Idol en Remember zijn vanaf deze week te zien bij Slieker. Daarnaast staan voor zondag 5 juni deel drie en vier van Heimat 1 op het programma.

The Idol gaat over Mohammad Assaf. Hij is van jongs af aan samen met zijn zusje volledig in de ban van muziek. Hij wil meedoen aan de tv-talentenjacht ‘ArabIdol’, waarvoor hij vanuit de Gazastrook een gevaarlijke reis naar Egypte zal moeten afleggen. Het lukt hem, en de auditie gaat goed. In 2013 bezorgt hij zijn thuisland een zeldzame overwinningsroes met het officieuze Palestijnse volkslied ‘Ali al-Keffiyeh’ en is hij verantwoordelijk voor een uniek, bevrijdend moment van nationale trots in Palestina.

Do 2, 20:00 / vr 3, 15:45 en 21:30 / za 4, 15:45 en 21:15 / zo 5, 11:15 en 20:00 / ma 6, 20:00 / di 7, 15:00 / wo 8, 20:00

Remember vertelt het verhaal van Zev. Elke keer als hij wakker wordt, roept hij de naam van zijn vrouw, om vervolgens eraan herinnerd te worden dat ze onlangs is overleden. Zev lijdt aan geheugenverlies. Daarom heeft zijn vriend Max uitgebreide instructies opgeschreven voor de reis die Zev gaat maken. Een reis die hem langs meerdere plekken in Canada en Amerika leidt, op zoek naar de man die zeventig jaar eerder verantwoordelijk was voor de dood van zijn familie in het concentratiekamp van Auschwitz.

Do 2, 20:15 / vr 3, 16:00 / za 4, 21:30 / zo 5, 20:15 / wo 8, 15:00

Verder staan zondag deel drie (om 11.00 uur) en vier (om 14.00 uur) van Heimat 1 op het programma. In deel drie maakt de telefoon zijn entree in Schabbach. Eduard is burgemeester van Rhaunen geworden en met een lening van de Joodse Bank in Mainz bouwt hij een villa.

De familie viert Kerstmis en is gelukkig met de nieuwe orde. Alleen Katharina heeft een slecht voorgevoel. De jonge Wilfried Wiegand keert uit Berlijn terug als SS-officier en kondigt het bezoek aan van drie leden van de partijtop. Lucie en Eduard hebben hoge verwachtingen.

In deel vier komt er een brief uit Amerika, net als Maria Paul vergeten is en gelukkig is met Otto. Het briefhoofd vermeldt ‘Simon Electric Company, Detroit, USA’. Hij schrijft dat hij op bezoek wil komen. Maria weet niet wat ze ermee aan moet. De Tweede Wereldoorlog gaat niet onopgemerkt aan Shabbach voorbij.