Oproep | Materiaal Halbertsmafabrieken gezocht

GROU - Grou staat eind oktober stil bij het feit dat Hidde Halbertsma Bzn. 125 jaar geleden een houtzagerij in Grou oprichtte, alsook bij het verdwijnen van (de naam) Halbertsma uit Grou.

Hiervoor wordt onder andere een tentoonstelling over de historie van de Halbertsmafabrieken ingericht. Deze tijdelijke tentoonstelling vindt plaats bij Van Vuuren Deuren (voorheen Halbertsma Deuren) in Grou.

De tentoonstelling ‘Ofskie Halbertsmafabriken’ zal toegankelijk zijn voor iedereen die belangstelling heeft. Een werkgroep van oud-werknemers en geïnteresseerden, waaronder museum Hert fan Fryslân en Stifting Grou, is bezig materiaal voor deze tentoonstelling te verzamelen.

Heeft u iets wat afkomstig is van Halbertsma Deuren of Pallets? Laat dit dan weten via ofskiehalbertsma@museumhertfanfryslan.nl. Of laat het zien op zaterdag 18 juni tussen 10.00 en 12.00 uur of op vrijdag 24 juni tussen 14.00 en 16.00 uur bij Van Vuuren Deuren, J.W. de Visserwei 5 te Grou. Als u wilt kunt u aangeven dat het materiaal ook gebruikt mag worden voor een aansluitende expositie over de historie van de Halbertsmafabrieken, die vanaf 5 november tot september 2017 in museum ‘Hert fan Fryslân’ (www.museumhertfanfryslan.nl) te zien zal zijn. De mogelijkheid bestaat om uw materiaal aan het museum in bruikleen te geven of te schenken, zodat dit cultureel erfgoed goed bewaard blijft. Voor vragen kunt u contact opnemen met 06-15902895 of met 06-49827841).