Fries Requiem ‘It komt, sa 't it giet’

LEEUWARDEN - Het Stendenkoor voert op 25 juni, onder leiding van dirigent Hans de Wilde, het Friese Requiem ‘It komt, sa 't it giet’ van Gerrit Breteler en Johan Bijhold uit.

Het Requiem vertelt het verhaal van de teloorgang van het Friese platteland. De unieke samenwerking tussen kunstenaar Gerrit Breteler en musicus en componist Johan Bijhold, tevens vaste pianist van het Stendenkoor, heeft geresulteerd in een Requiem waarin tekst en muziek elkaar op bijzondere wijze versterken. Het koor wordt begeleid door een gelegenheids-ensemble bestaande uit musici van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest en Leeuwarder studenten. Gerrit Breteler zingt deze avond een aantal solopartijen, evenals drie studenten uit het Stendenkoor.
Het concert is onderdeel van de programmering van CityProms Leeuwarden. Het Requiem begint om 19.30 uur in de Grote Kerk in Leeuwarden en is vrij toegankelijk. Programmaboekje met alle (vertaalde) Friese teksten is voor 2 euro bij de ingang verkrijgbaar. Deuren open om 19.00 uur.