Gevarieerde workshops voor Fier-meiden tijdens Summerschool

LEEUWARDEN - De meiden van Fier gaan een leerzame en gevarieerde zomer tegemoet. Van 25 juli tot en met 12 augustus is er de Summerschool van Fier. Ruim tachtig vrijwilligers hebben zich aangemeld om hun kennis en kunde met de meiden te delen.

Fier introduceerde in de zomer van 2014 voor het eerst de Summerschool. ,,We merkten dat er ook in de zomervakantie behoefte is aan educatie”, zegt projectleider Annemarie van Rijn. ,,De meiden die bij Fier in de specialistische opvang verblijven, willen graag bezig zijn, leren, leuke en zinnige dingen doen waar ze wijzer van worden.”

Afgelopen jaar was de Summerschool een hit. Via onder andere social media stroomden de aanmeldingen van vrijwilligers binnen. Ook dit jaar staan vrijwilligers te springen om interessante workshops te geven.

,,Schrijven, (theater)sport, koken, werken met dieren, hoe om te gaan met geld, het komt allemaal voorbij. Onze meiden leren er veel van en dat is belangrijk. Want leren is ontdekken en ontwikkelen. De Summerschool is bovendien een mooie manier om binnen en buiten met elkaar te verbinden”, vertelt Van Rijn.

De Summerschool van Fier won twee jaar geleden de Duim 2014, de publieksprijs van Zorgbelang Fryslân voor Friese zorginitiatieven die de cliënt centraal zetten. Zo’n zorginitiatief kan een uniek project zijn, een nieuwe behandelmethode of andere vorm van dienstverlening die navolging verdient. Voorop staat dat het initiatief de kwaliteit van zorg verbetert.