Carl Visser verzorgt BACH-concert in Grou

GROU - Carl Visser verzorgt donderdag 28 juli om 21.38 juli het BACH-concert in de Sint Piterkerk in Grou.

De tijdsvermelding bevat geen tikfout, maar verwijst naar de naam van Bach: de tweede, eerste, derde en achste letters van het alfabet.

J.S. Bach is op 28 juli 1750 gestorven. Sinds een aantal jaren wordt in de Sint Piter de sterfdag van Bach herdacht met een orgelconcert en een glas wijn. Tijdens deze concerten worden standaard orgelwerken van Bach gespeeld, veelal in combinatie met contrasterende componisten.

Dit jaar is componist Jehan Alain aan de beurt. Van Alain speelt Carl Visser de eerste twee delen uit de “Suite pour Orgue”.

Hoewel Jehan Alain geen directe relatie met Bach heeft, heeft Carl Visser bewust voor deze componist gekozen. Omdat de toccata, adagio und fuge in C-dur van Bach een jeugdwerk is, heeft Visser gezocht in een relatie op een ander vlak.

De compositie van Alain is namelijk eveneens een jeugdwerk. Jehan Alain schreef dit werk in 1935/1936 toen hij ongeveer 25 jaar oud was. Alain is slechts 31 jaar geworden, hij is in de tweede wereldoorlog gesneuveld.

Op het programma staan oook nog de sprankelende Piece d’Orgue en een tweetal koralen. Reserveren is gewenst en kan via dit adres: sintpiterconcerten@gmail.com.