Michiel Hemmen terug in spits bij Cambuur

LEEUWARDEN - Na een uitstapje naar BK Häcken (Zweden) en SBV Excelsior is Michiel Hemmen (29) weer terug op het Cambuurnest. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contact voor de duur van één seizoen.

Hemmen maakte in de zomer van 2012 de overstap van het Belgische KVC Westerlo naar SC Cambuur. Hij blonk meteen uit als clubtopscorer en kampioen van de Jupiler League. Ook in de Eredivisie stond hij zijn mannetje en wist hij zich twee keer op rij te handhaven met SC Cambuur.

Vorige zomer vertrok naar Zweden en via een tussenstop bij Excelsior is hij weer terug in Leeuwarden. Dit tot vreugde van de club. Technisch Directeur Henry van der Vegt: ,,Hij was een onmisbare schakel in het kampioensteam en is ook in de Eredivisie belangrijk geweest met zijn doelpunten. Daarnaast kent hij de club goed en zal hij dus weinig of geen tijd nodig hebben om zicht aan te passen.”

Hemmen is ook blij om weer terug te zijn bij Cambuur. ,,In Leeuwarden heb ik de mooiste jaren van mijn carrière gekend en ik kan niet wachten om daar een mooi vervolg aan te geven. Dit seizoen wil ik vooral veel doelpunten maken en met de club promotie afdwingen.”